Logo gemeentenieuwsonline.nl
Odion in constructie bij Linsen lastechniek. (foto: Van Hemmen)
Odion in constructie bij Linsen lastechniek. (foto: Van Hemmen) (Foto: van hemmen)

Evenementenkapel voor Huissen centrum in de maak

HUISSEN - De meeste mensen zijn er niet bepaald handig in om vreemde woorden makkelijk te onthouden. Na enige jaren is het woord 'Odion' een bijna lokaal begrip geworden. Dat heeft mede te maken met de al dan niet gewenste noodzaak van deze vernieuwende vorm en de lokatie.

Alle ingrediënten voor een discussie waren er. Natuurlijk zijn er aanpassingen geweest, maar het vernieuwende open karakter van deze muziekkapel is niet aangetast. De Vrienden Van Huissen bestaan uit leden die aanpakken en niet afhaken bij tegenwind. Toch waren er uitdagingen want de constructie diende te worden aangepast en dit had financiële consequenties. Achteraf is men hier wel tevreden over gezien de tegenwoordige turbulenties in het weer. Het is de duurzaamheid ten goede gekomen. De muziekkapel is in feite een soort evenementenkapel en zal voor meerdere doelen worden gebruikt.

Iedereen kan kennis nemen van het gestorte beton dat momenteel ligt te harden. Achter de schermen - bij de firma Linsen Lastechniek - is men met alle macht en ambacht bezig de geweldige stalen constructie te maken. Indrukwekkend zijn de voeten waarop de stalen pijlers worden bevestigd met tientallen moeren. Op de foto is te zien dat zo'n voet bijna manshoog is. De pijlers zijn ook imposant. Op de foto lijkt de pijler te worden gebruikt als werkbank! Al met al zal er over enige tijd een hedendaagse toevoeging gerealiseerd zijn in het stadje met reuring. Een vergelijking met Parijs gaat misschien wel op... Ten tijde van de bouw van de Eiffeltoren was er veel discussie. Later wilde niemand het symbool van de stad niet meer kwijt.

Meer berichten