Live muziek op straat en bij horecabedrijven, dàt is Back to the Music in Huissen. Dit jaar op zondag 7 juli. En de winkels in het centrum zijn geopend van 13 tot 17 uur. (foto: Van Eimeren)
Live muziek op straat en bij horecabedrijven, dàt is Back to the Music in Huissen. Dit jaar op zondag 7 juli. En de winkels in het centrum zijn geopend van 13 tot 17 uur. (foto: Van Eimeren)

Live muziekfeest Huissen-centrum op zondag 7 juli + winkels open Back to the Music: genieten met hoofdletter G

Algemeen

HUISSEN – Hoe horeca-ondernemers en winkeliers samen een geweldig feest kunnen bouwen. Beleef het op Back to the Music op zondag 7 juli. Het centrum van het stadje van plezier bruist dan van jewelste. Met live bands bij de horeca en reuring in de winkels. Lunchen, shoppen, bands beleven en borrelen.

De eerste zondag in juli is in Huissen steevast gereserveerd voor Back to the Music, dat alweer de 17e editie beleeft. Het trekt duizenden muziekliefhebbers en mensen die van uitgaan houden. Grote troef, de bands die live optreden bij tal van horecagelegenheden. De eerste noten van de acts zullen vanaf 14.00 uur te horen zijn. Voor die tijd kan bij een aantal etablissementen al ontbeten of geluncht worden, al dan niet op terrasjes. Waar ook snel de eerste drankjes genuttigd kunnen worden. Laatste klanken: 20.00 uur.

Bij de rotonde aan de Helmichstraat geeft Beide Zussen een podium aan het akoestische 2nd Opinion, iets verderop bij De Buitenpoort Huissens bekendste band Flashback en The Crown Jewels met hun tribute to Creedence Clearwater Revival (CCR).In de Vierakkerstraat bij de cafés Borrelzz en De Kater ook twee (rock)bands met Huissense roots: Jangle en Misty Giants. Halverwege die straat swingt de negenkoppige Club Soda voor Het Moment en Bar Lekker de pan uit.

Shoppen

Op de Markt bij Café De Dijk slaat rock(abilly) de klok met Slapback Johnny en Rockadile. En aan de overkant maken Ristorante Da Claudio en Café Nr 5 een concert van het 'gouwe ouwe' Tulsa Time mogelijk. In de Langestraat bij Big Fish de akoestische en mobiele Berkley Brothers en bij Grand café Barend geeft 4Crooks acte de presence. En last but not least (want maar liefst drie bands!) 't Huessenaartje: non-stop optredens van Road'n Band, The Blues Brothers en Whatever Band.

Bijkomend voordeel: de winkels zijn van 13.00 tot 17.00 uur open en die zijn in stijl gedecoreerd. Dus: shoppen maar! En muziek en eten en drinken. Ideale combinatie! Blijf op de hoogte van Back to the Music via: Facebook.com/BacktotheMusicHuissen.

Uitgelicht

Digitale krant