Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kunst en bezinning in de protestantse kerk van Angeren Met andere ogen zien

ANGEREN - Wat kun je op verschillende manieren kijken. De wereld kan er donker of somber uitzien. Dan weer zie je schoonheid. Of je oog valt op vriendelijkheid tussen mensen.

Een kunstenaar drukt uit wat hij (zij) ziet of ervaart. Door zijn werk in ons op te nemen gaan ook wij anders kijken. Religie en kunst hebben met elkaar te maken. Beide openen onze ogen voor andere lagen in de werkelijkheid. Soms zie je de wereld als nieuw, ziet ze er goddelijk uit!

In het weekend van 15 en 16 juni vindt in Huissen en Angeren de kunstroute plaats, kunst in Mea Vota. In het kleine kerkje van Angeren zijn beelden te zien van Edwin Kurth en schilderijen van Hai Verstappen. Op 16 juni om 10 uur zal er een bezinningssamenkomst plaats vinden rond het thema 'met andere ogen zien'. Deze bijeenkomst is voorbereid in samenwerking met Hai Verstappen. Ook zal zijn kunst een rol spelen. "We hopen op deze ochtend met een nieuwe blik te gaan kijken. U bent van harte welkom mee te genieten", aldus Els de Clercq, predikant.

Meer berichten