Logo gemeentenieuwsonline.nl
Diplomauitreiking Sandra Bak. (foto: Jos Peters SLN)
Diplomauitreiking Sandra Bak. (foto: Jos Peters SLN) (Foto: Jos Peters SLN)

Lingewaard Natuurlijk: vrijwilliger nieuwe stijl

BEMMEL - "Na 1,5 jaar de opleiding tot natuurgids te hebben gevolgd bij IVN Nijmegen hebben we dan eindelijk het diploma in ontvangst mogen nemen. Ik zal niet liegen: het was een pittige 1,5 jaar."

"Met heel veel excursies op verschillende locaties in en rondom Nijmegen, lesavonden in de HAN en bergen met verslagen. We zijn gestart met een grote groep van 45 personen, maar niet iedereen haalde de eindstreep. Van deze groep was zo’n 85 procent gepensioneerd of aardig in de buurt van pensioen en een kleine groep, waaronder ikzelf, zat daar ruim onder. Natuurlijk is het mooi dat de meeste nieuwe gidsen zich volledig gaan storten op het vrijwilligerswerk. Maar tijdens mijn opleiding merkte ik dat ook de jongere gidsen zeker wat te bieden hebben! Ze bruisen van de ideeën en gaan sneller met de technologie mee.

De vrijwilliger nieuwe stijl moet wel strak plannen, naast werk, gezin en sociaal leven. Daar moet het vrijwilligerswerk ergens een plekje vinden. Niet iedereen begrijpt het, zo vragen collega’s van het werk zich af: “Waar haal je de tijd vandaan?” En vragen de andere vrijwilligers waarom je niet altijd tijd hebt. Schipperen is het. Maar het geeft voldoening om met iets bezig te zijn waarvan je blij wordt, en ik kan het iedereen aanraden. Misschien tref je me wel, bezig bij De Veldschuur in Bemmel of bij het water van De Ward met een waterlesje. Kom genieten van de natuur in Lingewaard!', aldus Sandra Bak natuurgids voor stichting Lingewaard Natuurlijk

Meer berichten