Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Live Time Photografie)
(foto: Live Time Photografie) (Foto: Live Time Photografie)

Verrassingsuitruk brandweerman Bemmel

BEMMEL - Na 30 jaar brandweerdienst neemt Theo Sloot afscheid als vrijwilliger van brandweer post Bemmel. Voor deze gelegenheid hebben de vrijwillige brandweermannen van kazerne Bemmel een verrassingsuitruk geregeld, waarvan Theo tot op de laatste minuut helemaal niets heeft geweten.

Zaterdagmiddag klokslag 16:00 uur gaat het alarm voor een uitruk naar de Theaterkerk met de melding 'til-assistentie Ambulance'. Theo, op dat moment niets vermoedend en (toevallig) de enige bevelvoerder in het dorp, gaat met vijf brandweermannen ter plaatse om assistentie te verlenen. Aangekomen bij de Theaterkerk staat er al een ambulance. De collega's van de ambulancedienst geven aan dat er werkzaamheden in de toren hebben plaats gevonden waarbij een persoon van grote hoogte nogal ongelukkig naar beneden is gevallen. Hierbij heeft hij forse verwondingen opgelopen aan het hoofd en is inmiddels al door de ambulancedienst gereed gemaakt voor vervoer naar het ziekenhuis.

Slachtoffer moet door middel van een vacuummatras langs smalle trappen in de toren voorzichtig naar beneden gebracht worden door de brandweer. Eénmaal met slachtoffer beneden aangekomen en netjes op de brancard gelegd, komen de brandweermannen, ambulance medewerkers, en niets vermoedende bevelvoerder Theo Sloot naar buiten. Hier staat inmiddels een hele opgetuigde delegatie brandweermannen, voertuigen, uitgenodigde familie en toestromend winkelend publiek onder een luid gejuich, sirene en applaus Theo op te wachten en te bedanken voor zijn dertig jaar trouwe dienst als vrijwillig brandweerman, bevelvoerder, instructeur en oefenleider van brandweerpost Bemmel. Hierbij werd hij ook nog lekker nat gespoten met een straalpijp bediend door zijn vrouw Mieke. Tijdens dit grote spektakel werd ook het slachtoffer weer aanspreekbaar en kwam overeind op zijn brancard. De grootste verrassing was dat het onherkenbaar gemaakte slachtoffer, zijn zoon Thijs was, om vervolgens het met ketchup besmeurde verband van zijn hoofd te trekken. Dit was dan nu echt de laatste uitruk van brandweerman Theo Sloot in een bewogen dertig jaar als brandweervrijwilliger van kazerne Bemmel.

Meer berichten