Logo gemeentenieuwsonline.nl

Expositie werk cursisten van Annemieke Berning

GENDT - Annemieke Berning stelt zich voor: “Ik ben getogen in Gendt; velen, de oude garde, kennen mij wel. In 1969 ben ik naar Arnhem verhuisd waar ik van 1968 tot 1973 gestudeerd heb aan de Kunstacademie. Tijdens en na de Academie heb ik de opleiding Creatief Pedagogisch Didactische Bijscholingscursus voor Beeldende Kunstenaars gevolgd om les te geven op Buitenschoolse Creativiteitscentra."

"Als kunstenaar heb ik gewerkt in opdracht voor bedrijven en particulieren; veelal wandschilderingen met name het Decoproject in Wesel voor modezaken en horeca. Daarnaast ook portretopdrachten.

Dit is allemaal te zien op mijn website www.dezevendehemel.nu. Mail: aberning@dds.nl. Nog steeds werk ik in opdracht en geef ik les. De cursisten zijn meestal meer dan tien jaar bij mij waarvan 1 cursist inmiddels al wel 29 jaar!

Mijn uitgangspunt is de techniek want dat is de basis. En dat geldt voor alle stijlen. Iedereen is vrij om te schilderen wat hij of zij wil, ik help met de techniek. Er wordt voornamelijk figuratief geschilderd.

Alles is momenteel geschilderd met olie op linnen, uitsluitend met de beste kwaliteit verf, kwasten en doeken.” De gevorderde exposanten zijn: Manon de Wild, Mieke Lubbers, Elena Vink, Brigitte Basten, Jeanne Schotman, Gerrit Schilt en Hannie van Heck. De expositie is van 19 juli tot en met 30 augustus.

Meer berichten