Logo gemeentenieuwsonline.nl
Fort Pannerden in vliegerperspectief. (foto: Dirk Oomen)
Fort Pannerden in vliegerperspectief. (foto: Dirk Oomen) (Foto: Dirk Oomen)

Fort Pannerden en de Nieuwe Hollandse Waterlinie

DOORNENBURG - Bereid u voor op het sensationele achtergrondverhaal over de komst van Fort Pannerden in de tijd van ‘bloed en ijzer’. Een historie met een boodschap voor nu!

Landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen geeft een lezing over de achtergronden van de komst van Fort Pannerden. Hij neemt ons mee in de stormachtige politieke ontwikkelingen in Europa, de trage watervoorziening, de machtsstrijd achter de coulissen over de fortplannen en de omstandigheden die leidden tot de bouw van het fort. Ferdinand laat in zijn beeldverhaal ook zien hoe weinig aandacht er vandaag de dag is voor het watersysteem van de Waterlinie en voor het rijke erfgoed dat hier nog aan herinnert. Duidelijk wordt ook dat we van deze historie veel kunnen leren in een tijd dat water weer de sleutel is voor nationaal overleven.

"Bent u nieuwsgierig naar het verhaal? De lezing vindt plaats in het fort op donderdag 29 augustus, om 19.00 uur. U bent van harte welkom! Vanwege een beperkt aantal plaatsen vragen we u om u vooraf op te geven via de website: https://fortpannerden.eu/evenementen/lezing-ferdinand-van-hemmen/."

Programma:
Vooraf parkeren op de parkeerplaatsen van Fort Pannerden, onze tuktuk-pendelservice is beschikbaar.
19.00 inloop
19.30 start lezing
21.30 einde
In de lezing zit een korte pauze.
Tijdens de inloop en de pauze staat er voor iedereen koffie en thee klaar.

Kosten: 5,00 euro. Een deel van de opbrengst van deze lezing is bestemd voor het goede doel KiKa.

Meer berichten