Logo gemeentenieuwsonline.nl

De Lingehof op zoek naar vrijwilligers

BEMMEL - Verpleeghuis De Lingehof in Bemmel, onderdeel van Zorggroep Zinzia, biedt verpleeghuiszorg, revalidatiezorg, dagbehandeling (Dagcentrum De Appelbloesem) en hospicezorg. In ons gebouw aan de Gouden Appel verblijven ongeveer 145 mensen -veelal ouderen- met dementie of complexe lichamelijk klachten of een combinatie daarvan.

"Vrijwilligers zijn voor ons onmisbaar om deze kwetsbare groep de goede en liefdevolle zorg te kunnen bieden waarop ze recht hebben. Vandaar deze oproep."

"Heb je een 'warm hart' en kun je goed luisteren? Misschien is het dan iets voor jou om vrijwilliger te worden in de hospice. Hier verblijven mensen die in het allerlaatste stadium van hun leven niet (meer) thuis kunnen zijn. Het gaat dus om mensen die een plek nodig hebben om te sterven. De Lingehof heeft vier plaatsen in de hospice. Bij de hospice-zorg ligt de nadruk vooral op aandacht, nabijheid, kortom 'er zijn' voor deze (tijdelijke) gasten en hun naasten. De vaste medewerkers bieden de nodige zorg en de vrijwilligers bieden het luisterende oor."

"Wat verwachten we van onze vrijwilligers? Dat warme hart, goed kunnen luisteren en goed kunnen aanvoelen wat onze gasten en hun naasten nodig hebben. Daarnaast moeten de vrijwilligers psychisch behoorlijk sterk in hun schoenen staan."

Vrijwilligers worden per dagdeel ingezet. Dat kan een ochtend, middag of avond zijn. Meerdere dagdelen per week zouden we natuurlijk helemaal fijn vinden. Naargelang de voorkeur en beschikbaarheid van onze vrijwilligers worden zij ingeroosterd. Goed om te weten dat er altijd een vaste medewerker aanwezig is die de vrijwilligers begeleidt.

"Heeft u zich aangemeld, dan volgt een intakegesprek. Gaan we met elkaar verder, dan zorgt De Lingehof voor de aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en voor een inwerkperiode."

"Heb je groene vingers? De Lingehof heeft een binnentuin, een kippenren en vogelkooi. Deze worden verzorgd door de Tuingroep, die uit een aantal bewoners bestaat en een groepje vrijwilligers. We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden hierbij te helpen. Heb je groene vingers, heb je affiniteit met onze bewonersgroep en ben je flexibel? Dan komen we graag met jou in contact. Ook op andere afdelingen zijn vrijwilligers hard nodig."

"Spreekt het werken in de Hospice of in de Tuingroep je niet aan, maar wil je toch graag iets betekenen voor de bewoners van De Lingehof? Er zijn altijd vrijwilligers nodig die er voor onze bewoners en gasten zijn; voor een praatje, een uitje, koken, een spelletje, een dansje, muziek maken, samen breien, het schenken van koffie, het helpen bij de maaltijden, noem maar op. Voor alle soorten van vrijwilligerswerk bij De Lingehof kunt u zich aanmelden bij Dagmar Kooi, Coördinator Vrijwilligerswerk, via D.Kooi@zinzia.nl of via telefoonnummer 0481 470700. Adres van De Lingehof: Gouden Appel 122. Meer informatie over De Lingehof / Zinzia staat op www.zinzia.nl."

Meer berichten