Patrick en Cynthia worden onthaald langs een erehaag van schutters en brandweerlieden. (foto: www.dedoornenburger.nl)
Patrick en Cynthia worden onthaald langs een erehaag van schutters en brandweerlieden. (foto: www.dedoornenburger.nl)

Patrick Leenders nieuwe schutterskoning van Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Sinds zaterdag 14 september zijn Patrick en Cynthia Leenders het nieuwe koningspaar van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen.

Op de schietweide aan de Pannerdenseweg vond een spannende tweestrijd plaats voor het koningsschap. Er waren veel toeschouwers aanwezig om deze strijd onder de mast mee te maken. Bij het 45ste schot viel de houten romp van de vogel en kreeg Patrick het koningszilver omgehangen. Exact 50 jaar geleden had zijn vader, Jo Leenders, zich tot koning geschoten van de Doornenburgse schutterij. Voorafgaand aan het koningsschieten vond het prijsvogelschieten plaats. De uitslag hierbij was: kop (1e) Bart Verhoeven, rechter vleugel (2e) Johan Otters, linker vleugel (3e) Marcel Knuiman, staart (4e) Kees van de Sant.

Op maandag 16 september werden in de voorburcht van kasteel De Doornenburg de jubilarissen van de schutterij gehuldigd en werd Geert Claassen geinstalleerd als erelid. Beschermheer Rob Persoon werd uitverkozen tot Schutter van het Jaar. Uit handen van de Huissense kunstenaar en gildebroeder Servaas Tonk ontving hij De Gijsbrecht. Meer info staat op www.dedoornenburger.nl en www.schutterijdoornenburg.nl.

Uitgelicht

Digitale krant