Logo gemeentenieuwsonline.nl
Openingsavond. (foto: De Waskniepers)
Openingsavond. (foto: De Waskniepers) (Foto: vereniging)

Jubileum van De Waskniepers

GENDT - Met de openingsavond op 8 november geeft carnavalsvereniging De Waskniepers uit Gendt het startschot voor het 55-jarig jubileumjaar.

Toen de vereniging 55 jaar geleden werd opgericht mocht zij zich de eerste vrouwelijke carnavalsvereniging van Nederland noemen. In de loop van de jaren kwamen er leden bij en namen er leden afscheid. Er is echter één lid die er al vanaf 1967 bij is, namelijk Trees Janssen-van Dreumel. Zij is inmiddels benoemd tot Grootvorstin en nog steeds de spil van de vereniging.

In seizoen 2015/2016 sloeg de vereniging een nieuwe weg in, zij werden namelijk een gemengde vereniging 'Waskniepers 2.0'. Met een groot aantal nieuwe leden werd er weer hard gewerkt om van de Waskniepers weer een bloeiende vereniging te maken en het resultaat mag er zijn. Wat er in al die 55 jaar nooit veranderd is, is het traditionele riefkoek bakken tijdens Kersenfeest, kerstmarkt en voor de ouderen van Gendt.

De vereniging is er trots op dat zij samen met hun dansgarde De Knieperinnen het komend seizoen hun 55-jarig jubileum mogen vieren en hebben dan ook een programma georganiseerd, waar zij alle inwoners van Lingewaard en natuurlijk ook daarbuiten van harte uitnodigen om dit feest met hun te komen meevieren.

Het jubileumprogramma van de vereniging is als volgt: Openingsavond: vrijdag 8 november; Jubileumweekend: vrijdag 17 januari; Q-music 'foute party': zaterdag 18 januari: Buutgala; zondag 19 januari: jubileumreceptie. Feestlocatie is De Klok Horeca Gendt, Markt 1 in Gendt.

Meer berichten