Logo gemeentenieuwsonline.nl

Diabetes Fonds zoekt collectanten en een collecteleider

BEMMEL/HAALDEREN - Het Diabetes Fonds zoekt collectanten en een collecteleider om de jaarlijkse collecte in Bemmel en Haalderen tot een succes te maken.

Een op de veertien Nederlanders heeft diabetes. Collecteren voor het Diabetes Fonds is belangrijk om onderzoek naar oplossingen en betere behandelingen voor al deze mensen te financieren. Met twee uurtjes collecteren kom je al heel ver en meer mag natuurlijk ook!

De collecte vindt plaats van 28 november tot 2 november. Met de opbrengst van de collecte kan belangrijke wetenschappelijk onderzoek naar diabetes worden uitgevoerd. En dat is nodig! Want in Nederland hebben ruim 1.2 miljoen mensen diabetes. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel. Door met een groot aantal vrijwilligers een aantal uren te collecteren, kan samen een groot bedrag worden opgehaald. Aanmelden kan via de collecteleiders van Haalderen en Bemmel per telefoon op 06 23993466 of via mail ctm.derks62@gemail.com.

Meer berichten