Logo gemeentenieuwsonline.nl
Presentatie van de excursie en het nieuwe WO II-gidsenjack. (foto: Marike Spee)
Presentatie van de excursie en het nieuwe WO II-gidsenjack. (foto: Marike Spee) (Foto: Marike Spee)

Eerste fase presentatie WO II-fietsroutes een feit

HUISSEN - In dit herdenkingsjaar wordt op velerlei manieren stil gestaan bij wat Market Garden en de gevolgen daarvan teweeg brachten.Er zijn onthullingen, tochten, herdenkingen. Daarbij hoort volgens het Exoduscomité ook een meer actieve variant, die een lange doorlooptijd heeft.

Concreet houdt dit in, dat in het klooster in Huissen drie WOII-fietsroutes in klein comité konden werden gepresenteerd. De fietsroutes beslaan het gebied de Linge, Meinerswijk in Arnhem-Zuid en Huissen. Centraal staan in de routes het Massagraf in Huissen, de Herdenkingskapel met Shermantank uitbeelding en De Vleugel, tevens onderdeel uitmakend van de Liberation Route Europe. Ze zijn te downloaden ven te verkrijgen bij foto Van Eimeren in Huissen.

Op deze wijze kan men het gehele jaar door op ieder gewenst moment op sportieve wijze kennis nemen van een stukje WOII in onze omgeving de Over-Betuwe. Folders zijn beschikbaar bij Van Eimeren fotografie in Huissen en te downloaden.

In april 2020 zal een lange fietsoute WOII van circa75 km gepresenteerd worden. Tevens komt er een twee uur durende excursiemogelijkheid in Huissen. Dat houdt in dat belangstellenden deel kunnen nemen aan een rondleiding, die start met koffie en koek in het klooster, voormalig toevluchtsoord. Vanuit het klooster vertrekt men naar Massagraf, monument De Klok en eindigend op de Markt. De gidsen geven dan toelichting.

De nieuwe jacks voor het WOII-gilde werden ook gepresenteerd. Later dit jaar wordt de mogelijkheid geboden. Daartoe wordt men bericht via deze krant. De fietsroutes zijn te downloaden via www.exodushuissen.nl / fietsroutes.

Meer berichten