Het decor van de peer. (eigen foto)
Het decor van de peer. (eigen foto) Foto: ikzelf

Weer op avontuur met de Perenboot

Algemeen

LINGEWAARD - Afgelopen week mochten meneer Willem Weetwel (Geert Gebbing) en Rosa Groen (Netty Gebbing) weer op reis met hun favoriete Perenboot. Vier jaar geleden maakten Netty en Geert deze voorstelling en bouwden samen de reusachtige peer van liefst 2.30m hoog. De peer wordt tijdens het verhaal omgebouwd tot boot.


Het werd een hilarische voorstelling waarin veel te horen, te zien en vooral veel te beleven is.
Intussen heeft Verteltheater Netty Gebbing de bijnaam: 'De mensen van de Pereboot'.
"Wij kwamen ook dit jaar weer op de Abacus in Huissen. Een jongen uit groep 8 zag me in de hal in de kleding van Rosa. Enthousiast riep hij uit: 'Ha, de Perenboot!' Vier jaar geleden had hij deze voorstelling dus gezien en hij herkende mij onmiddellijk! Ook op Basisschool De Wieling in Haalderen hebben we met veel plezier gespeeld. 'Op avontuur met de Perenboot' werd opgevoerd in het kader van de Kinderboekenweek met het thema 'Op reis'. Jammer was dat we niet alle aanvragen konden honoreren. Begin november komen we nog op de Donatushof in Bemmel in de middenbouw. We verheugen ons er al weer op.
Tijdens het Sprookjesfestival te Arnhem zijn we te zien in op de Molenplaats. 'Een toverpot vol apestreken' belooft weer erg leuk te worden. Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Uitgelicht

Digitale krant