Uitleg archeologische vondsten Loovelden. (foto: HKH)
Uitleg archeologische vondsten Loovelden. (foto: HKH) Foto: HKH

Historische Kring Huessen bezoekt basisschool De Boemerang

Algemeen

HUISSEN - Onlangs bezochten enkele leden van de Historische Kring Huessen de groepen 7/8 van basisschool De Boemerang in Huissen. In de wijk Loovelden, waar de school staat, zijn namelijk veel Romeinse vondsten gedaan.

De kinderen kregen een filmpje van een opgraving in de wijk te zien. Ook werden er Romeinse voorwerpen die zijn opgegraven getoond, zoals een romeinse kruik. De wijk Loovelden kent enkele straatnamen, die zijn afgeleid van de romeinse tijd. Die namen werden aan de leerlingen verklaard, zodat het voor hen duidelijk werd waarom ze in een straat met een vreemde naam wonen.

Sinds kort staat er in het Loopark in de wijk een piknicktafel met een informatiebord over de vondst van een zogenoemd kamergraf. Dit alles leidde bij de kinderen wel tot opmerkingen als: ik woon dus op een grafveld én... als ik thuis in de tuin diep ga graven dan...

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid voor klassen om het museum Hof van Hessen te bezoeken en zo meer te leren over geschiedenis van Huissen aan de hand van tientallen voorwerpen. Voor meer informatie hierover is het museum telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 025 3255058.

Uitgelicht

Digitale krant