De Flierenhofstraat wordt een rode  fietsstraat waarin auto's te gast zijn. (foto: Sjaak Veldkamp)
De Flierenhofstraat wordt een rode fietsstraat waarin auto's te gast zijn. (foto: Sjaak Veldkamp)

Wateroverlast bij hoosbui bijna geschiedenis

Algemeen

BEMMEL – Bij een stevige hoosbui blijft de Flierenhofstraat vanaf volgend jaar bespaard van wateroverlast. Samen met een deel van de Wardstraat wordt de riolering vervangen. Een extra zogenoemde Infiltratie-Transportriool moet het schone regenwater zo snel mogelijk naar de bodem leiden. Ook de verkeersveiligheid en het realiseren van een wijkspeeltuin voor IKC Donatushof krijgen aandacht.

De riolering is nog in redelijke staat en hoeft eigenlijk nog niet te worden vervangen. Omdat vanwege een slechte fundering de hele weg er uit moet, is besloten om meteen de riolering aan te pakken. Bewoners en de school zijn volgens het college enthousiast om mee te werken met het plan hun regenpijpen af te koppelen en aan te sluiten op dit IT-riool.

Er is in het verleden al heel wat gedoe geweest over het verkeer op het stukje Flierenhofstraat. Ouders die hun kinderen met de auto van en naar school brengen, vrachtverkeer, doorgaand verkeer en daar tussendoor moesten fietsers veilig hun weg proberen te vinden. Toen de weg voor het verkeer overdag en op werkdagen werd afgesloten, kwamen bewoners opnieuw in verweer.
Volgens het college is iedereen tevreden met de voorgestelde verkeerssituatie. De weg wordt een fietsstraat waarin auto's te gast zijn. Naar verwachting is de klus eind dit jaar gereed.

Uitgelicht

Digitale krant