Afbeelding

Boekpresentatie van Jan Jörissen

Algemeen

HAALDEREN - Op zondag 27 oktober zal het boek worden gepresenteerd van Jan Jörissen. Hij woont sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw in Australië en heeft daar een aantal jaren terug een boek geschreven over zijn oorlogservaringen in Haalderen.

In Australië is het boek in het Engels verschenen. "Ik ben zijn neef en in 2007 en 2009 heb ik hem opgezocht daar. Toen ontstonden de plannen voor het boek. Het is lang verhaal en traject geworden. Maar ik ben trots dat gelukt is om dit boek vertaald te krijgen en dat het nu uitgegeven wordt door een uitgever en te koop is in het hele land.

Nooit eerder is er zo expliciet geschreven over Haalderen gedurende de periode 1944 en daarna. Ook wordt in het boek stilgestaan bij de evacuatie en de terugkeer naar Haalderen. De wederopbouw en tenslotte het emigreren van de familie Jörissen naar West Australië. Nooit is hij meer terug geweest, maar voor de boekpresentatie komt hij weer over. Hij zal 23 oktober landen op Schiphol en is dus aanwezig op 27 oktober", aldus Gerard Alofs.

Uitgelicht

Digitale krant