Vleermuis. (foto: IVN)
Vleermuis. (foto: IVN) Foto: IVN

Nacht van de nacht in de Gendtse polder

Algemeen

GENDT - Als de nacht valt op 26 oktober zal het donker zijn want de maan gaat als heel dun schijfje zes minuten eerder onder dan de zon!

Bij mooi weer biedt dat een geweldige kans om de grootsheid van het heelal te ervaren zonder de lichtstolp waar we meestal in leven: Er blijken dan veel meer sterren te zijn om te bewonderen. Aan de hand van een eenvoudige verhalenlijn kunnen we de sterrenbeelden aan elkaar koppelen en wat over de onmetelijke afstanden, grootte en ‘lichtsterkte’ van de verschillende sterren vertellen.

Er zijn best veel soorten nachtdieren zoals bevers, dassen, uilen en vleermuizen maar ook planten (!) die blij zijn met het donker in de Gendtse polder. Daar valt ook veel over te ontdekken in het veld en in het bos!

We splitsen dit jaar in twee groepen bij voldoende deelnemers, zodat iedereen alles mee kan beleven. We volgen een mooie route, die anders loopt als vorig jaar. Verzamelen is op 26 oktober om 19.00 uur bij de Gent (het grote beeld op de dijk). Parkeren in de straten rond de Dijkstraat bij de Waaldijk in Gendt. Neem mee: stevige wandelschoenen of laarzen, lange broek, warme kleding (het kan flink koud worden) en een verrekijker.

Sterrenhemel

Uitgelicht

Digitale krant