Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het Nieuw Betuws Kamerkoor. (foto: Piet van der Horst)
Het Nieuw Betuws Kamerkoor. (foto: Piet van der Horst) (Foto: Piet van der Horst)

Groot requiemconcert in stadskerk Huissen

Op zondag 3 november brengt Het Nieuw Betuws Kamerkoor onder leiding van Frans van de Loo in de stadskerk Huissen een groot requiemconcert ten gehore. Het is de voortzetting van een rijke tweejaarlijkse traditie.

Het vorige concert, Stabat Mater van Karl Jenkins, met medewerking van de uit Syrië gevluchte zangeres Shaza Hayek, heeft een diepe indruk achtergelaten bij het talrijk aanwezige publiek. Dit jaar vormt het Requiem van Michael Haydn het hoofdbestanddeel van het programma. Verder wordt onder meer uitgevoerd het zeer bekende Ave Verum van Mozart. Michael Haydn wordt vaak in één adem genoemd met Joseph Haydn, namelijk als ‘jongste broer van’. Op muziekgebied doet hij echter niet voor hem onder. Een van zijn meesterwerken is ongetwijfeld dit Requiem, dat veel diepgang en grote schoonheid heeft: een groot publiek waardig.

Het programma vermeldt voorts werken van tijdgenoten van Michael Haydn: Stabat Mater van Antonio Caldara, Ave Regina van Joseph Haydn en Salve Regina van Meingosus Gaelle. Norbert Bartelsman (orgel), Jimi Hendriks (pauken) en Het Haydn Ensemble onder leiding van Geertje van der Lugt ondersteunen Het Nieuws Betuws Kamerkoor instrumentaal. Verder verlenen hun medewerking de solisten Claudia Wijers (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt), Erik Janse (tenor) en Rob Hazenberg (bas).

Aanvang concert: 15.00 uur, de kerk is open om 14.30 uur. Kaartjes kosten15 euro in de voorverkoop bij de Toren van Bemmel, Bruna Huissen en via www.nieuwbetuwskamerkoor.nl. Aan de kassa 17 euro. Toehoorders tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro (uitsluitend via de website).

Meer berichten