bestuur Lingewart (Benno Arends)
bestuur Lingewart (Benno Arends) Foto: Benno Arends

Grafiekmanifestatie Lingeprint in t' Convent in Huissen

Algemeen

HUISSEN - In het weekend van 25, 26 en 27 oktober exposeert stichting LingeW’art grafisch werk van 17 kunstenaars in t’ Convent in Huissen.

De officiële opening van GRAFIEKMANIFESTATIE LINGEPRINT vindt plaats op vrijdag 25 oktober om 19.30 uur. De openingstijden zaterdag en zondag zijn van 10.30 uur tot 17.00 uur. De opening zal worden verricht door de wethouder van kunst en cultuur.

Een artistiek ‘saluut’ aan Ellen Baptist.
De manifestatie heeft dit jaar een speciaal plekje ingeruimd voor het werk van de onlangs overleden kunstenares Ellen Baptist uit Huissen. In de Antoniuskapel exposeren we een overzicht van haar grafisch werk. Leerlingen OBC Huissen exposeren mee.

Er is een jaarlijkse samenwerking met het voortgezet onderwijs, waarbij dit jaar de leerlingen van OBC Huissen vooraf een workshop ‘Rub the streets’ volgen en met hun werk mee exposeren. Workshops Grafiek tijdens Grafiekmanifestatie

Wegens groot succes zal de Japanse Akira Matsumoto weer kinderworkshops verzorgen. Het Kinderatelier De Juliaan zal op zondag weer van de partij zijn met een verrassende grafische activiteit voor de kinderen. Grafische workshops en projecten voor de basisschoolleerlingen in Huissen.

Stichting LingeW’art verzorgt ook grafische workshops en projecten voor de basisschoolleerlingen in Huissen. De workshops worden altijd afgesloten met een theatrale opening met een bijzondere expositievorm van het leerlingenwerk.

Uitgelicht

Digitale krant