Logo gemeentenieuwsonline.nl
Frans Peters( vrijwilliger bij De Berichten) bij de visagiste. (foto: Harry Schaars)
Frans Peters( vrijwilliger bij De Berichten) bij de visagiste. (foto: Harry Schaars) (Foto: Harry Schaars)

Van Gelders Grijs in Gendt

GENDT - Wat houdt de ouderen van Gendt bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs op zaterdag 9 november om 17:20 uur bij Omroep Gelderland.

Jochem van Gelder was woensdag 26 oktober op bezoek bij de ouderen in Gendt voor de opnamen van Van Gelders Grijs. Naast de vele gesprekken die Jochem voerde, werd er in de opname een portret gemaakt van een markante ouder en werd er een grootouder-kleinkind quiz gespeeld. De Berichten maakte een video back stage tijdens de opname van Omroep GLD. Bij de visagiste zagen wij Jochem van Gelder, Frans Peters, Mieneke van Alst (102 jaar) en Petra Snel maar er zullen vast nog wel meer bekende personen uit Lingewaard in beeld komen. Al was het maar in het publiek of als figuranten.

De Berichten

De Berichten Gendt is een groep vrijwilligers van RijnWaal Zorggroep locatie Gendt. Zij wil actief zijn door actuele informatie te leveren aan de senioren in Gendt en omgeving. Dus dat is de reden, dat wij u informeren over de komende TV-uitzending van Omroep GLD.

De opnamen waren in Sint-Jozef Gendt, een onderdeel van RijnWaal zorggroep. Dit verzorgingshuis ligt centraal gelegen in het dorp. “Een plaats, waar je van alles kunt doen. Waar jong en oud elkaar ontmoeten. Waar je naar het restaurant kunt. Waar je naar de kapper kunt. Waar de Schutterkoning, Prins Carnaval en de Kersenkoningin acte de présence geven”, zoals Jochem vertelde.

"U kunt onze video zien op Rijnwaal.nl of op YouTube, De Berichten Gendt en Van Gelders Grijs zaterdag 9 november om 17:20 uur bij Omroep GLD."

Meer berichten