Logo gemeentenieuwsonline.nl

Doe mee aan het beplantingsproject 'Lingewaard in 't groen'

HAALDEREN - Wilt u als inwoner van het buitengebied van Lingewaard graag hoogstamfruitbomen, fraaie haag of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u uw erf aantrekkelijker maken voor vogels, vlinders, egels en andere dieren? Doe dan mee aan het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’.

Op 11 december houden de werkgroep Natuur en Recreatie van het Platform Haalderen Leeft! en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond. De avond start om 20.00 uur in Dorpshuis De Tichel aan de Kolkweg 5a in Haalderen. De koffie/thee staat klaar om 19.45 uur. Iedereen is welkom!

Op de informatieavond vertelt een adviseur van SLG over de beplanting die in het gebied van nature voorkomt en geeft tips om erf of perceel diervriendelijk te maken. Door aanplant van inheemse bomen en struiken wordt een terrein weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. De meidoorn bijvoorbeeld bloeit in het voorjaar en geeft voedsel voor wilde bijen en in het najaar komen de bessen waar vogels van smullen. Tevens wordt tijdens de bijeenkomst de mogelijkheden voor deelname aan het project toegelicht.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl. Kijk onder het kopje Activiteiten > Beplantingsacties. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Freek Aalbers van SLG, bereikbaar op 026 3537444 of f.aalbers@landschapsbeheergelderland.nl of met Marjo Hendriks van de werkgroep Natuur en Recreatie via 06 57786004 of zandsehof@planet.nl.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Lingewaard en provincie Gelderland.

Meer berichten