Logo gemeentenieuwsonline.nl

b.o.d. de Sprinters bedankt Joop Dahm

Joop Dahm op de atletiekbaan van b.o.d. de Sprinters
Joop Dahm op de atletiekbaan van b.o.d. de Sprinters (Foto: Erik van 't Hullenaar)

BEMMEL - Na de Pietenloop van 24 november was het klaar. Liefst 26 jaar verzorgde Joop Dahm de eindcoördinatie van de trimlopen van Atletiek- en Skeelervereniging b.o.d. de Sprinters. De teller reikte tot in totaal 77 georganiseerde wedstrijden. Hij draagt nu het stokje over.

Er waren in zijn eerste periode 5 tot 6 lopen per jaar, waaronder de Kermisloop, Oranjeloop, Bemmelloop, de Voorjaarslopen, Ekidenmarathon en Run-Bike-Run. De Pietenloop is nu overgebleven, en trok dit jaar bijna 500 deelnemers.

Een van de hoogtepunten is volgens Joop de introductie van de kids run bij de Pietenloop:’Dat heeft een hele goede uitstraling op onze vereniging gehad. Het effect was dat we nieuwe, jonge leden binnen kregen. Maar kinderen namen ook vriendjes mee, en vertelden erover in de klas. Opa’s en oma’s kwamen kijken naar de lopen. Het leefde enorm. Nog steeds trouwens’.

Joop Dahm valt naar eigen zeggen niet in een zwart gat nu hij zijn taken overdraagt: ’Ik doe aan Nordic walking. Daarnaast hebben we kleinkinderen en ben ik volop actief in de wereld van blauwe bessenteelt, houder van solitaire bijen en de landelijk betrokken organisaties hiervan, zoals de Nationale Bijenstrategie. Verder geef ik Coconoogst workshops voor de telers en houders van solitaire bijen. Ook tafeltennis ik bij Essentia. Vervelen doe ik me dus geen seconde.’

b.o.d. de Sprinters is Joop ontzettend dankbaar voor zijn inzet. Afgelopen woensdag werd Joop in het clubgebouw kort in het zonnetje gezet door voorzitter André van Boekholt.

Meer berichten