Logo gemeentenieuwsonline.nl
Opstelling koor op trap klooster Huissen. (foto: Rein Bergsma)
Opstelling koor op trap klooster Huissen. (foto: Rein Bergsma) (Foto: Rein Bergsma)

A Festival of Lessons and Carols

HUISSEN - Het vocaal ensemble Capella Phos Hilaron, dat verbonden is aan het Dominicanenklooster in Huissen, zingt ook dit jaar weer A Festival of Lessons and Carols.

A Festival of Lessons and Carols is een kerstdienst die vooral bekend is geworden door de jaarlijkse viering in het beroemde King's College in Cambridge. Traditiegetrouw wordt deze viering elk jaar op kerstavond live uitgezonden door de BBC.

De dienst vindt zijn oorsprong in 1880. De bisschop van Truro (Cornwall) had gemerkt dat veel Engelsen vooral met kerst naar de kerk gingen en dat ze niet zoveel affiniteit hadden met de liturgie. Hij zocht daarom naar een andersoortige liturgievorm die beter aansloot bij het kerkbezoek. Zo ontstond deze feestelijke viering waarin carols, hymnen en koormuziek worden afgewisseld met negen korte verhalen - de Lessons - uit het Oude en Nieuwe Testament. Traditiegetrouw is het eerste lied Once in royal David's city en wordt de viering afgesloten met Hark! the herald angels sing.

Op 22 december zullen naast de bekende meegezongen carols en hymnen ook koorwerken van Hassler, Praetorius, Tallis en Tavener klinken.Het koor staat onder leiding van onze nieuwe dirigente Susanne Paulsen (ze staat helaas nog niet op de foto). Marcus Bergink bespeelt het orgel en Holkje van der Veer is de voorganger. Capella Phos Hilaron nodigt iedereen van harte uit om samen het naderende kerstfeest te vieren op zondag 22 december om 19.30 uur in Kapel Dominicanenklooster Huissen. Er zal een deurcollectie gehouden worden. Graag aanmelden via kloosterhuissen.nl in verband met de beschikbare plaatsen.

Meer berichten