Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

20 jaar Computershop Arnhem

  Zakelijk

ARNHEM - De meeste mensen weten wel dat er aan het Gamerslagplein een computerwinkel zit, maar niet iedereen kent de volledige geschiedenis. Daarom is uw krant in de archieven gedoken.

De prehistorie: In 1987 opende de roemruchte Herman Xennt de eerste computerwinkel aan het Gamerslagplein 2 in Arhem: PC-International. Een paar jaar later opende Xennt zijn groothandel (ZYZtm) in Duiven en werd de winkel overgedaan aan het illustere duo van Dijk & Hoefman. Van 1993 tot 2000 heeft Edwin Weststrate in deze winkel en op het latere hoofdkantoor gewerkt. PC-International was in acht jaar tijd tegen de klippen op gegroeid en moest stoppen in de zomer van 2000.

De start van Computershop Arnhem
Het winkelpand aan het Gamerslagplein bleef ongebruikt tot eind 2001. 3 november opende Edwin Weststrate hier Computershop Arnhem, met een aantal andere werknemers van het voormalige PC-International. In deze tijd waren er in Arnhem centrum nog veel concurrerende winkels. Maar de kleinschaligheid en persoonlijke service waren altijd een belangrijke troef om de concurrentie het hoofd te bieden. Tussen 2007 en 2013 is er een samenwerking geweest met twee andere winkels, maar vanaf najaar 2013 opereert Computershop Arnhem weer volledig zelfstandig. En met succes. Want daar waar de meeste concurrerende winkelketens inmiddels zijn verdwenen, is Computershop Arnhem nog steeds actief. Na twintig jaar bouwt deze winkel nog steeds zijn eigen computers, heeft nog steeds een eigen technische dienst én kan de meeste producten uit voorraad leveren.

Het 20-jarig feest
Het 20-jarig bestaan moet natuurlijk groots gevierd worden. Niet alleen de medewerkers van Computershop Arnhem eten taart, in de feestweek krijgt elke klant die voor 75 Euro of meer koopt een taart mee. Bovendien zijn er speciale aanbiedingen en worden er cadeaus uitgedeeld.

Computershop Arnhem, Gamerslagplein 2, 026 3628250. Kijk op www.computershoparnhem.nl of de facebookpagina Computershop Arnhem voor meer informatie.

Meer berichten