Afbeelding

Verbouwing zorgvoorziening Merlijn Doornenburg gestart

Zakelijk Zaken Nieuws

DOORNENBURG - 'Ik liep al langer met het idee dat het ook anders zou moeten kunnen in de zorg: kleinschaliger, persoonlijker, meer de menselijke maat', aldus Ellie van den Brink uit Doornenburg. "Toen het al langer leegstaande schoolgebouw De Merlijn in Doornenburg te koop kwam, besloten mijn man en ik de stap te zetten en een kleinschalige zorgvoorziening te starten, helemaal volgens onze eigen ideeën."

"We zijn kort geleden gestart met de verbouwing van de school tot een plek waar tien mensen zelfstandig kunnen wonen als het thuis niet meer gaat. En dat ons idee aanslaat blijkt wel, we hebben de eerste aanmeldingen al binnen. We hopen in maart de eerste bewoners te kunnen verwelkomen!"

"Voor het zover is hebben we nog genoeg te doen. In de voormalige hal van de school maken we een grote gemeenschappelijke woonkamer, waar elke dag vers gekookt wordt en gegeten kan worden en mensen elkaar en hun familie en vrienden kunnen ontmoeten. Het schoolplein hebben we al onder handen genomen. Dat wordt een mooie (rolstoelvriendelijke) tuin, waar de bewoners kunnen wandelen en zitten. Ook komt er een ruime serre met uitzicht op de tuin. Iedere bewoner heeft de beschikking over een comfortabel eigen appartement met douche en toilet, waartoe we de schoollokalen nu helemaal verbouwen", zo vertelt Ellie van den Brink enthousiast over haar plannen.

"Als u niet meer zelfstandig kunt wonen bent ook u vanaf maart 2016 welkom bij de kleinschalige Zorgvoorziening Merlijn. Wij vinden het belangrijk dat u zich in Merlijn thuis voelt en laten onze zorg aansluiten bij de behoefte die u hebt. Ook persoonlijke aandacht vinden we erg belangrijk. Wilt u een praatje te maken, een wandeling door onze tuin maken, samen de krant lezen of gewoon even iemand die naast u komt zitten: daar nemen we de tijd voor.

Zorgvoorziening Merlijn biedt 24-uurs zorg. Dag en nacht is er verzorgend personeel aanwezig. Zo nodig schakelen we hulp in van een specialist ouderenzorg. Ook hebben we nauw contact met de huisartsenpraktijk in Doornenburg."

Hebt u vragen over mogelijkheden of beschikbaarheid? Neem dan contact met ons op: info@zorgvoorzieningmerlijn.nl; 06 82693177; www.zorgvoorzieningmerlijn.nl.

Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant