Logo gemeentenieuwsonline.nl

Koninklijke hulde bij brandweer Bemmel

Gérard Leenders en Toine Knipping. (foto: Brandweer Bemmel)
Gérard Leenders en Toine Knipping. (foto: Brandweer Bemmel)

BEMMEL - Zaterdag 11 januari zijn tijdens de jaarbijeenkomst van de brandweerpost Bemmel de heren Knipping en Leenders Koninklijk onderscheiden.

Toine Knipping werd op 1 augustus 1992 aangesteld als lid van de vrijwillige brandweer in de oude gemeente Bemmel. Bij dit korps volgde hij opleidingen en maakte carrière tot postcommandant. De Bemmelnaar vervult buiten de diverse uitrukfuncties binnen de post tevens ruim twintig jaar de regionale functie van Officier van Dienst. Opvallend is zijn passie en gedrevenheid voor het brandweervak en het feit dat hij bij nacht en ontij klaar staat om zijn medemens te helpen. Hiervoor is hij benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Naast Knipping is ook de heer Gérard Leenders Koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten bij de brandweer van Bemmel. Leenders is sinds 1 november 1997 lid van het Bemmelse korps in de functie van manschap en chauffeur. Hij volgde zijn vader op die daarvoor dezelfde functies binnen post Bemmel vervulde.

In het bijzijn van de brandweercollega’s en familieleden zijn beide heren tijdens de druk bezochte bijeenkomst toegesproken door waarnemend burgemeester Josan Meijers en werden de onderscheidingen door haar namens Hare Majesteit de Koning opgespeld.

Burgemeester Meijers had deze avond nog een taak. Namelijk de heer Ruben Jansen te onderscheiden voor zijn 12,5 jaar brandweerdienstjubileum.

Meer berichten