Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gids Babette aan het woord op De Praets. (foto: Martien van Hemmen)
Gids Babette aan het woord op De Praets. (foto: Martien van Hemmen) (Foto: )

Een gratis film om niet te missen

BETUWE - Wie is niet geïnteresseerd in eigen omgeving en de daaraan verbonden verhalen? Het Exoduscomité Arnhem/Huissen heeft een verbinding gemaakt tussen de wandeltocht die geen doorgang kon vinden en de belangstelling voor de WOII historie in onze nabijheid.

Op negen locaties geven elf gidsen en reisleiders uitleg over het waarom van de betreffende markering.De film van circa een half uur is in zijn geheel maar ook in onderdelen te bekijken. "U maakt als het ware een informatieve rondreis door het Exodusgebied. Met beelden, ook met een drone opgenomen, wordt de film een uniek levend monument.

Beginnend bij Het Massagraf en monument de Klok te Huissen gaat de virtuele excursie naar Arnhem zuid. Op de dijk vertelt de gids over het Michellmonument en de John Frostbrug. Op De Praets wordt toelichting gegeven bij het Exodusmonument aldaar. Bij het nabijgelegen dijkmagazijn volgt bij de Liberation kei het relaas van de onderwaterzetting in 1944.

De drone leidt u vervolgens met prachtige beelden naar metafoor De Vleugel. Deze landmark met ster komt in de schijnwerpers. Langs de Linge volgt het verhaal van het unieke Verzoeningspaneel.

Natuurlijk ontbreken de Shermantank en de herdenkingskapel op De Heuvel te Bemmel niet. Afsluitend brengen we een virtueel bezoek aan kasteel De Doornenburg met zijn WOII thema. U maakt kennis met een bijzonder onderdeel van onze WOII geschiedenis. De gidsen nodig en u daadwerkelijk de omgeving te bezoeken.

Het Herinneringslandschap wacht op u. Bezoek www.ecodushuissen.nl voor de film.Natuurlijk is er ook een YouTube kanaal. Via de site komt u er makkelijk."

Meer berichten