Oogcafé Lingewaard: Vrijetijdsbesteding voor blinden en slechtzienden

Algemeen

BEMMEL - In januari maken veel mensen vakantieplannen en bezoeken de grote vakantiebeurs in Utrecht om inspiratie op te doen. Blinde en slechtziende mensen vormen hierop geen uitzondering. Welke mogelijkheden zijn er voor hen en hoe kun je als visueel gehandicapte genieten van culturele uitstapjes? Waar kun je terecht voor andere vrijetijdsbesteding?

Tijdens het Oogcafé Lingewaard op 20 januari 2018 kun je er van alles over horen. Van een reis naar Zuid-Afrika tot een vakantie in een aangepaste bungalow in eigenland. Van museumbezoek met voelbare maquettes en 3d-prints van beroemde schilderijen tot het betasten van beelden van jonge kunstenaars. Uiteraard krijgt iedereen de kans om over eigen hobby's te vertellen.

Van 14.00 tot 16.00 uur komen we bijeen in het gebouw van de Stichting Welzijn Lingewaard aan de Cuperstraat 9 in Bemmel. Familie, vrienden, kennissen, buren en hulpverleners zijn ook welkom. Is zelfstandig reizen een probleem? Laat het weten, dan zoeken we een vrijwilliger die je thuis ophaalt en na afloop weer naar huis terugbrengt.

Aanmelden kan tot vrijdag, 19 januari 2018 bij Joke van Rijswijk: e-mail: jokevanrijswijk@xs4.nl, 026 3813386.

Uitgelicht

Digitale krant