Koningspaar Dennis en Thera Stipkes. (foto: Paul en Bram van Rixtel)
Koningspaar Dennis en Thera Stipkes. (foto: Paul en Bram van Rixtel) Foto: Paul en Bram van Rixtel

Nieuw Koningspaar, Keizerspaar en Jeugdkoningin Schuttersgilde Sint-Bavo Angeren

Algemeen

ANGEREN - 6 en 7 april waren de Lentekriebels. Ook dit jaar is het weekend weer gestart met het schieten op ‘De Angerse Klos’. Alle Angerense verenigingen mochten deelnemen om de titel in de wacht te slepen. Er waren in totaal 11 verenigingen. De winnaar is Mike Huting van de Kruisboogvereniging die na 103 schoten de klos naar beneden wist te halen.

’s Middags startte ook het Jeugdkoningschieten. Zeven kandidaten gingen de strijd met elkaar aan. Anne Kramer schoot in de laatste ronde de meeste punten en mag zich daardoor voor de tweede keer Jeugdkoningin noemen.

Bij het Koningschieten ging de strijd tussen Raymond Kuster en Dennis Stipkes. Na exact 100 schoten wist Dennis de vogel naar beneden te halen en is hij met zijn partner Thera het nieuwe Koningspaar. 

Na het avondeten trok het Schuttersgilde door de straten van Angeren om het nieuwe koningspaar officieel in te huldigen. Nadat de bielemannen de barricade hadden doorbroken kon het nieuwe koningspaar naar buiten treden. Eenmaal weer aangekomen op het feestterrein was het ’s avonds feest met de band ‘Summerland’. 

Op zondag 7 april startte de trompettisten met de reveille. Nadat er ontbeten is was het daarna tijd voor het prijsschieten en het Keizerschieten. De prijzen zijn als volgt verdeeld: 1e prijs (kop): Henk Polman, 2e prijs (linkervleugel): Hannie Goris, 3e prijs (rechtervleugel): Marcel Goris.

Het weekend werd afgesloten met het Keizerschieten. Oud-koningen en -koninginnen gingen de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk heeft Raymond Kuster na 101 schoten de vogel naar benden geschoten. Raymond en Gea zijn hiermee het nieuwe Keizerspaar. 

Uitgelicht

Digitale krant