Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Saskia met de helft van de buit.</p>

Saskia met de helft van de buit.

(Foto: Leo Roelofs)

Kou en sneeuw en warme koffie

BEMMEL - Zaterdag 27 november was een koude en natte dag met de eerste sneeuw dit najaar. Geheel ingepakt waren er toch een paar bikkels die de strijd aangingen met de kou. Jeanette en Cees lieten zich niet tegenhouden en gingen aan de gang bij de pleinen van de Jumbo en Lidl. 

Leo en Saskia namen het fietskarretje mee en gingen richting de Linge om volgepakt met vijf volle vuilniszakken weer terug te komen. Jos en Marga hebben het centrum en bij De Gouden Appel schoongemaakt. Gelukkig waren er hele lieve mensen zoals Ellen Buiting van Buiting Schoenen en Loes Doornenbal van de damesmodezaak El Sueno, die ons binnenriepen voor een warm kopje koffie. Daar knapten we weer heerlijk van op om daarna weer de kou in te gaan. Er was zelfs een lieve mevrouw die ons aanbood koffie voor ons te willen betalen. En een lieve dame onder een paraplu, die extra naar ons toe kwam lopen om ons te bedanken. Dus ze bestaan nog: hele lieve mensen en ze wonen in Bemmel, dat is nog het allermooist! 

Maar het afval wat we tegenkwamen was niet zo mooi. Ontzettend veel mondkapjes weer. Onbegrijpelijk, zo vervuilend en smerig. Overal staan genoeg prullenbakken om dit afval in te deponeren en als dat niet het geval is, neem het dan gewoon even mee naar huis om het daar weg te gooien. En peuken, heel veel peuken overal, werkelijk overal, het lijkt wel of niemand beseft hoe vervuilend peuken zijn voor mens en dier en natuur. De volgende ZWAB-actie staat gepland voor zaterdag 18 december. Verzamelen bij de Theatherkerk in Bemmel om 09.45 uur. Kijk voor meer info op https://zwabbemmel.jouwweb.nl.

Meer berichten