Tijdens de eerste tijdrit van het seizoen werd hard gereden.
Tijdens de eerste tijdrit van het seizoen werd hard gereden. Foto: Chris Burgemeester

Tycho Jansen zegeviert in tijdrit ‘t Verzetje

Algemeen

BEMMEL – Tycho Jansen was zondag 21 april de snelste bij de mannen tijdens de eerste tijdrit van zijn club TWC ’t Verzetje. Hij legde het vrijwel vlakke parcours van 7,5 kilometer net buiten Bemmel af in tien minuten en elf seconden. Dat komt neer op een gemiddelde van ongeveer 43 kilometer per uur. Hij stak daarmee ver boven de concurrentie uit.

Stephan Schipper werd tweede. Leon van Stippent en Carsten van Rossum eindigden op een gedeelde derde plaats. ’t Verzetje houdt elk jaar drie tijdritten die openstaan voor iedereen en die voor leden meetellen voor het clubkampioenschap. Deze tijdrit (Heuvel) werd gekenmerkt door wind en kou wat de uitdaging voor in totaal veertig renners vergrootte. 

Bij de vrouwen was sprake van een tweestrijd. Jose Smolders won deze van Marieke van Heummen.
In de categorie jongens uit geboortejaar 2006 en later won Jelte Kuster voor Ruben ter Waarbeek. Ook hier werd de derde plaats gedeeld, door Daan Degen en Stefan Tingen. Dit jaar was er voor het eerst ook een aparte categorie voor meisjes. De winst ging naar Tirza Verwijmeren, gevolgd door Mascha van Koppenhagen en Emy Kuster.
De volledige uitslag staat op www.twctverzetje.nl. Daar staat ook meer informatie over de volgende tijdrit op 30 juni.  

Jeugd van ’t Verzetje trad op dinsdag 23 april aan voor hun eigen tijdrit langs de Linge. Er stonden 15 deelnemers aan de start. De verschillen waren uiterst klein en wat nooit eerder gebeurde, was dat de eerste plaats werd gedeeld door Jonas Bouwman, Pleun van Geelen en Linus Harbers.  

Uitgelicht

Digitale krant