Logo gemeentenieuwsonline.nl

‘Altijd vol passie en plezier het werk gedaan!’

HUISSEN – De tijd is aangebroken, dat Theo Schut met pensioen gaat. Hij stopt eind juli met zijn autoschadebedrijf. Samen met zijn vrouw Harriët hebben ze nu nóg meer tijd voor de kinderen en vier kleinkinderen. “De passie voor auto’s, oldtimers en andere vervoersmiddelen hebben ons een prachtige tijd gebracht. Die herinnering zal altijd blijven.” 

Meer dan vijftig jaar zit Theo Schut in de autobranche. In 1971 begon hij in een klein bedrijf, om vervolgens twee jaar later te gaan werken bij een groot schadebedrijf. Tijdens zijn opleiding tot gediplomeerd autoschadehersteller won hij de eerste prijs met de beroepswedstrijden. Eenmaal alle benodigde papieren behaald, startte Theo in 1986 zijn eigen bedrijf: Theo Schut Autoschadebedrijf.

Aanvankelijk gevestigd bij het transportbedrijf van zijn vader aan de Karstraat, drie jaar later naar een groter pand aan de Handelstraat, dat ook al gauw te klein werd; een tweede bedrijfshal werd er snel bij getrokken.

Theo en zijn medewerkers hebben altijd voor hun klanten en opdrachtgevers het totale schadeherstel, spuitwerk en restauratie van auto’s verzorgd onder het Focwa-label. En Theo zegt volmondig geen enkele dag met tegenzin naar het bedrijf te zijn gegaan. “Ik heb er altijd vol passie en plezier gewerkt. En wat is er mooier dan klanten ‘centimeters’ te zien groeien, als ze hun herstelde wagen weer als nieuw komen halen. Daar zijn we trots op!”, vertelt Theo. “Eén moment zal ik nooit vergeten: de hagelschade in 2015. In zeven maanden tijd hebben wij toen samen met onze medewerkers bijna duizend auto’s hersteld.”

Theo en Harriët bedanken een ieder, die in hen het vertrouwen heeft gesteld. “Bedankt! We wensen u allen veel geluk en gezondheid toe!”

Meer berichten