Logo gemeentenieuwsonline.nl

Voor de carillonconcerten in Stadskerk Huissen worden sponsoren en donateurs gezocht!

HUISSEN - Het carillon bevindt zich in de (Stads) kerk van Huissen en is in eigendom van de gemeente. Het carillon bestaat uit 48 klokken. “Wij zoeken sponsoren voor een concert. De kosten bedragen hiervoor 100 euro. Donateur worden kan ook voor 15,00 euro per jaar. Graag een email naar carillonhuissen@gmail.com.”

Het handmatig bespelen van het carillon via een zogenoemd stokkenklavier is in 2014 erkend als immaterieel cultureel erfgoed door Unesco.
In de zomer van 2021 is het bijna 60 jaar(!) oude klavier, dat helemaal op was, vervangen door de eigenaar, de Gemeente Lingewaard. De beiaardier geeft momenteel één keer in de drie weken op de vrijdagmiddag een concert.

Agenda

De agenda voor de komende maanden meestal op vrijdag rond 15.00 uur. 30 september, 21 oktober, 18 november, 2 december, (zaterdag) december met Huissen bij Kaarslicht, 16 december en het kerstconcert op 23 december.

Carillon op internet: https://www.vriendenvanhuissen.nl/carillon, https://www.omroeplingewaard.nl/webcams/ en https://www.facebook.com/CarillonHuissen/.

Meer berichten