Nooit te Ver bij Oeffelt de Duitse grens over

Algemeen

HUISSEN - Zondag 3 juli gaan de wandelaars van de Huissense wandelvereniging Nooit te Ver hun laatste trainingstocht voor de Nijmeegse vierdaagse in verenigingsverband afwerken. Onder hen een aantal gedreven wandelaars die ook dit jaar weer deelnemen aan dit internationale wandelevenement. 

Na twee verplichte onderbrekingen vanwege de Covid 19-pandemie maken de deelnemers zich op voor een start aan de 104e editie. Ditmaal heeft de vereniging gekozen voor een voorbereidingstocht rondom het Noord-Brabantse Oeffelt. Deze tocht wordt georganiseerd door de stichting ‘Un eindje um’. Het parkoers van de verschillende afstanden doorkruist niet alleen het hele gebied rondom Oeffelt, maar gaat ook richting Gennep de Maas over, en leidt de wandelaars vervolgens een stukje over Duits grondgebied weer naar het eindpunt in Oeffelt bij café Die 2 van waaruit ook wordt gestart. 

Er kan worden deelgenomen aan verschillende afstand- marsen: 5, 10, 15, 20, 30, 40 en 50 km. De langere afstanden gaan ook langs de Niers, een riviertje welke in Mönchen-Gladbach begint en eindigt bij de Maas, bij het Genneper Huis. Dit was een burcht en versterkte vesting aan de monding van de Niers in de Maas.
In Duitsland komt de tocht langs de Viller Mühle, een in onbruik geraakte olie- en graanmolen. Je wandelt over het ‘Duits lijntje’ een historisch traject wat vroeger deel uit maakte van de snelste treinverbinding tussen Berlijn en Londen.

Vertrek vindt plaats om 9.30 uur vanaf Bredestraat hoek Kampstuk in Huissen. De wandelaars worden rond 17.00 uur weer in het Zwanenstadje terug verwacht.

Uitgelicht

Digitale krant