Logo gemeentenieuwsonline.nl
Inner dynamics.
Inner dynamics.

Sjors Doedens' kunstwerken

GENDT - Sjors Doedens laat in De Kijkruit zijn kunstwerken zien vanaf 14 februari tot en met 27 maart. Het hier gepresenteerde werk stamt van de tijd vóór dat de kunstwerken van kunstenaar Sjors Doedens (’87) voor miljoenen verkocht werden.

Na een zesjarige crisis waarin hij meerdere malen tegen zijn zin opgenomen werd in een psychiatrische afdeling, worstelde hij om zijn leven weer op de rails te krijgen. Zijn eigenwaarde en status is in die periode flink ondermijnd. Maar hij bewees het leven aan te kunnen zonder medicatie. Jaren strijd met instanties lieten hun sporen na. Het verwerven van status en erkenning en het streven naar een groot vermogen werden een van zijn grote drijfveren. Inhoudelijk was zijn grote passie het onderzoeken, ontwikkelen en verbeelden van het hogere zelf en/of hogere bewustzijnsstaten, die het leven verrijken. Nog tot vandaag zijn grote passie. Maar zijn eigenlijke filosofie: “Zelfontwikkeling dient te worden nagestreefd vanuit de huidige situatie. Het heeft geen zin om jezelf streng te onderwerpen aan allerlei ontberingen die er van de buitenkant uit zien als horende bij iemand met grote verworvenheid. Het heeft veel meer zin om langzaam steeds meer te groeien en te stromen in die richting die kiest voor het aangaan van het leven.”

Sjors deed zijn propedeuse aan de acteursopleiding van de HKU. Daarna studeerde hij filosofie en scheikundige technologie. Geen van de studies voltooide hij. Tegenwoordig maakt hij zijn kunsten op landgoed De Brouwketel gelegen in de Angerense uiterwaarden. Meer info staat op www.sjorsdoedens.com.

Interesse om te exposeren in De Kijkruit? Geef je op via het aanmeldingsformulier www.kunstkringgendtverbeeld.nl

Meer berichten