Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sancta Maria Angeren bezoekt Hof van Hessen

Bezoekster dagopvang Sancta maakt gebruik van traplift Hof van Hessen
Bezoekster dagopvang Sancta maakt gebruik van traplift Hof van Hessen (Foto: HKH)

HUISSEN - De traplift in het stadsmuseum maakt het nu voor iedereen mogelijk het pand aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen te bezoeken. Zo komen deze maand, op vijf verschillende ochtenden, cliënten van de dagbesteding van Sancta Maria (locatie Angeren) op bezoek.

Eerst wordt kort de permanente expositie bekeken (van mammoetkies tot Sunlight zeep). Vervolgens wordt onder én op de eerste verdieping de tijdelijke tentoonstelling 'Huissen getroffen' bezocht. Dit leidt tot de nodige reacties (zoals over het moeten lopen naar het evacuatieadres in Barneveld of het maken van hemdjes van parachutestof).

In de bibliotheek op de eerste verdieping krijgen de gasten overigens nog een kopje koffie aangeboden. Dit is tegelijkertijd een mooi rustmoment. Tot slot gaan de bezoekers niet met lege handen naar huis: ze krijgen een fraaie prent van Huissen mee. De ochtend kan zo niet meer stuk.

Het museumpand ligt op een steenworp afstand van Sancta Maria. Ideaal om met familie te bezoeken. De tijdelijke expositie Huissen Getroffen sluit 15 maart. Hierna zal op zaterdag 4 april door de burgemeester de volgende, tijdelijke tentoonstelling officieel geopend worden. Die expositie zal gaan over de bevrijding van Huissen, de terugkeer van de geëvacueerden en de eerste tijd daarna (hulp en herstel).

Het stadsmuseum Hof van Hessen staat aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Behalve maandag is het voor de rest van de week iedere middag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. Vrijdags al vanaf 10.00 uur. Het telefoonnummer is: 026 3255058.

Meer berichten