Logo gemeentenieuwsonline.nl

MS Fonds collecteert dit jaar in de zomer!

ANGEREN - Jarenlang hebben in Nederland duizenden collectanten in de derde week van het koude en donkere november gecollecteerd voor het MS Fonds. De wens om die vaste collecteweek te verplaatsen naar een warmere en lichtere tijd van het jaar is dit jaar in vervulling gegaan. Het MS Fonds heeft de week van 28 juni tot en met zaterdag 3 juli toegewezen gekregen als vaste collecteweek.

De organisatoren in Angeren zoeken voor die week nog enthousiaste mensen die tijd en energie hebben om met een collectebus langs de deuren te gaan. Interesse? Neem dan contact op met een van de organisatoren, via 06 12300088. Om in deze coronatijd de 1,5 meter tussen collectant en gulle gever te waarborgen, ontvangen alle collectanten een verlengstok om eventueel, als ze dat willen, hun kleine collectebus aan te bevestigen. Een digitale collectebus aanmaken behoort ook tot de mogelijkheden.

Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel, waardoor plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben ongeveer 25.000 mensen MS en jaarlijks komen daar zo’n duizend mensen bij. De eerste symptomen laten zich meestal zien wanneer mensen tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Er zijn medicijnen om de ziekte af te remmen, maar genezende middelen bestaan (nog) niet.

De droom van het MS Fonds is: een wereld zonder MS. Zolang dit niet mogelijk is, zet het fonds zich in voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Daar is uiteraard geld voor nodig en daarvoor is de jaarlijkse collecte dus bedoeld.

Meer berichten