Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nooit te Ver wandelnieuws

HUISSEN - De laatste wekelijkse dinsdagochtend-wandeling met begeleiders van wandelvereniging  Nooit te Ver is op dinsdag 13 juli. Dit in verband met de Nijmeegse vierdaagse en de zomervakantie.. 

Wel staat het ieder vrij om op eigen initiatief toch samen te komen op de locatie aan de Hazenkamp bij het clubgebouw van de Huissense hengelsportvereniging. Men zal dan onderlinge afspraken moeten maken of gewoon om 10.00 uur naar dit startpunt te komen. Het is immers altijd gezelliger om met meerdere personen te wandelen. Dus gewoon blijven komen. Het is goed om de inmiddels opgebouwde wandelervaring in stand te houden. 

Het is de bedoeling om in september de draad weer op te pakken. Wie straks in september mee wilt doen is welkom. Je hoeft niet veel wandelervaring te hebben om aan te sluiten. Zeker is dat bewegen gezond is en je hoeft niet helemaal buiten adem te raken om een positief gezondheidseffect te creëren. Als je iets sneller gaat ademhalen en je voelt dat je hart sneller gaat kloppen is dat  al voldoende. En dat doel kan met een eenvoudige wandeling al worden bereikt.
Wel is het van belang om rustig te beginnen. Word je duizelig of benauwd, dan zijn dit signalen die aangeven om het dan wat rustiger aan te doen. Krijg je telkens weer klachten, neem dan contact op met je huisarts.

Als je voor jezelf al een start wilt maken maar je om gezondheidsredenen niet vertrouwt, is het verstandig om in ieder geval iemand te vragen met je mee wandelen. Dat geeft in ieder geval een veilig gevoel omdat er iemand in je buurt is, die kan helpen of om hulp kan vragen.

Meer berichten