Logo gemeentenieuwsonline.nl

Digitale collecte KWF in Huissen geslaagd!

HUISSEN - KWF is dit jaar als eerste goede doel van de collectebus afgestapt en overgegaan naar 100% digitaal collecteren. Dat het spannend zou worden was van tevoren bekend. Daar waar in Huissen jaarlijks zo’n 90 collectanten ingezet konden worden, moesten de zes wijkhoofden het nu inclusief zijzelf het met 40 personen doen. 

Mensen waren sceptisch, wilden het eerst een jaar aanzien of stopten definitief met collecteren voor KWF. “Allemaal redenen die we kunnen begrijpen. We zijn hier coulant en netjes mee omgegaan”, zegt Ben Roelofs, coördinator voor KWF in Huissen. “Toen ik de opbrengsten binnen zag komen, zag ik tot mijn verbazing hoeveel er via het collectebord en Whatsapp gegeven was. Het overtrof sterk onze verwachtingen.” 

Mede door de inzet van de wijkhoofden en de collectanten mocht er in Huissen 7.769,42 euro opgehaald worden voor KWF, waarvan met het collectebord  5.170,77 en via Whatsapp 2.598,42 euro. In Huissen was bij één van de zes wijken een opbrengst van meer dan 300 procent. In de gehele gemeente Lingewaard mocht ruim 19.500 euro ingezameld worden. Het uiteindelijke bedrag zal hoger zijn omdat er ook mensen gedoneerd hebben via een overschrijvingskaart en niet alle persoonlijke QR-stickers bij de collectanten zijn aangekomen. 

“Al met al een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn en hiermee KWF een goede opbrengst hebben kunnen geven. Voor alle collectanten en wijkhoofden is een welgemeend dankjewel op zijn plaats. Volgend jaar is de collecteweek van zondag 3 tot zaterdag 9 september. Daar zich een aantal collectanten bedankt heeft, kunnen we zeker weer nieuwe mensen gebruiken. Je kunt je aanmelden via kwf.nl/collecteermee en voor Huissen kan dit bij Ben Roelofs (06 20443932).”

Meer berichten