Logo gemeentenieuwsonline.nl
Repetitie van het Lingewaards Mannenkoor. (foto: Jan Startman)
Repetitie van het Lingewaards Mannenkoor. (foto: Jan Startman) (Foto: jan startman)

Het LWMK in verwarring

HUISSEN - Dit jaar, maar dan 100 jaar geleden, werd er een groot mannenkoor opgericht in de stad Huissen. Sint-Caecilia werd de naam. Het kwam goeddeels voort uit de katholieke kerk en er waren heren zat die wel een octaafje mee wilden zingen. Vreemd eigenlijk dat het niet Huissens Heren Koor Sint-Caecilia werd genoemd, verwarrend.

De 100 jaar mannenzang in Huissen/Lingewaard moet gevierd worden, vinden we allemaal. En dat geeft een hoop organisatie. Er zijn diverse commissies in het leven geroepen die verschillende taken hebben. Er moeten afspraken gemaakt worden met onder andere de Zandse Kerk in Huissen voor het grote Feest op zondag 29 september. Ja, zover in het voren ben je daar al mee bezig. Wat voor opstelling, inzingruimtes, omkleedruimtes, welke stukken worden er gespeeld, andere koren uitnodigen, kan de dirigent, kan de pianiste? Om de kas te spekken, gebeuren de volgende zaken (want het kost een paar centen!):

Ons lid Rinus gaat een bingoavond houden op vrijdag 5 april in het Gemeenschapshuis in Huissen- Zand. Iedereen is welkom! We gaan op de boekenbeurs staan en ik kan u vertellen dat we een pracht collectie nieuwe boeken hebben geregeld. Dan is er nog een spulletjesmarkt in aantocht op 25 mei in Mea Vota. Gratis toegang en alleen maar mooie spullen voor sympathieke prijsjes. Kortom: werk aan de winkel en voordeel voor onze fans: Komt dat zien, komt dat zien!

"Mocht jij, man, tussen de 30 en 85 jaar eens mee wil zingen? Bel Theo Vermaas, 026 3257408. Het zal je leven veranderen!"

Meer berichten