Logo gemeentenieuwsonline.nl
De bezetting van Willem van Oranje.
De bezetting van Willem van Oranje.

Spektakelstuk Willem van Oranje op Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Van 19 tot en met 21 september bezoekt Theater Nomade Kasteel Doornenburg voor hun nieuwe voorstelling Willem van Oranje. Een spektakelstuk in 16 eeuwse enscenering met authentieke teksten, muziek en beelden. De Doornenburg is de derde in een reeks van acht historische locaties in het land.

Het dramatische leven van Willem van Oranje staat symbool voor de opstand in de Nederlanden, de 80-jarige oorlog en de vorming van de Nederlandse staat. Het theaterstuk volgt het leven van de ‘Vader des Vaderlands’ vanaf het aftreden van Keizer Karel V (1555) tot aan de moord op het Prinsenhof (1584). Je beleeft de ketterverbrandingen en de Beeldenstorm, Willem’s verblijf op Slot Dillenburg en de relatie met zijn vier vrouwen en familie. Je ziet de veldslagen bij Heiligerlee en op de Mookerheide en bent getuige van de inname van Brielle, het Beleg van Haarlem, de Victorie van Alkmaar, Leidens Ontzet en de declamatie van het Placcaet van Verlatinghe.

De voorstelling wordt vergezeld van een meereizende expositie over het leven van Willem van Oranje. Kaarten alleen via musisenstadstheater.nl.

Meer berichten